• home
 • video
 • pas verschenen

  Sofie Hendrickx zegt na meer dan 10 jaar Belgian Cats vaarwel

  Sofie Hendrickx speelde sinds 2008 voor de Belgian Cats.

  Sofie Hendrickx heeft haar afscheid aangekondigd bij de nationale vrouwenploeg basketbal. "De bronzen medaille (op het EK 2017 in Tsjechië) is het ideale moment om een stap opzij te zetten", schrijft Hendrickx op Twitter.

  Sofie Hendrickx (1,86m) werd international in 2008. Ze maakte zowel de moeilijke periode mee waarin de Cats naar voldoende speelsters moesten zoeken, als de laatste jaren van succes. Doorheen de jaren schopte ze het tot kapitein.

  Hendrickx kondigde haar afscheid aan op Twitter.  "De bronzen medaille (op het EK 2017 in Tsjechië) van vorig jaar was een mooi hoogtepunt in mijn carrière bij de Cats. Ik zie het als het ideale moment om een stap opzij te zetten voor onze aanstormende Belgische talenten."

  Hendrickx blijft wel actief bij haar club Namen. Eerder verdedigde ze ook de kleuren van Sint-Katelijne-Waver en Boom, om vervolgens aan een buitenlands avontuur in Frankrijk (Toulouse en Angers) en Zweden (Lulea) te beginnen. In 2006 en 2010 werd ze verkozen tot Speelster van het Jaar.