• home
 • video
 • pas verschenen

  Shiffrin is andermaal laureate van algemene wereldbeker

  Mikaela Shiffrin (22) was ook vorig jaar de beste in de algemene wereldbeker.

  Mikaele Shiffrin heeft aan een derde plaats in de reuzenslalom van Ofterschwang (Dui) genoeg gehad om de algemene wereldbeker binnen te rijven. Vorig jaar won de 22-jarige Amerikaanse die ook al. De Noorse Ragnhild Mowinckel won de race, voor thuisskiester Viktoria Rebensburg.

  Shiffrin, olympische kampioene op de reuzenslalom, moest vandaag in de top 6 eindigen om al zeker te zijn van de grote kristallen globe. Ze stond op het podium, maar wel op drie vierde seconde van winnares Mowinckel.

  Voor de 25-jarige Noorse was het de allereerste wereldbekerzege in haar carrière. In PyeongChang bewees ze al flink op dreef te zijn met twee verrassende zilveren medailles: op de afdaling en in de reuzenslalom. Mowinckel zette de beste tijd neer in de eerste manche en hield haar koppositie vast met de derde chrono in de tweede. Rebensburg was op 66 honderdsten tweede.

  Shiffrin is zeker op 5 manches van het einde

  In de algemene wereldbeker telt Shiffrin 1.573 punten, 603 meer dan de Zwitserse Wendy Holdener (952), die vandaag pas 14e was. Er zijn nog maar 500 punten te verdienen. Rebensburg is derde met 857 punten.

  Shiffrin is nog maar de tweede Amerikaanse skiester die meer dan 1 algemene wereldbeker op zijn kast mag zetten. Lindsey Vonn won de begeerde trofee 4 keer.