• home
 • video
 • pas verschenen

  Woods gelooft er nog in: "Mickelson toont dat wij oudjes nog kunnen winnen"

  Tiger Woods kijkt uit naar Masters in Augustus begin april.

  Tiger Woods, nog steeds 's werelds beroemdste golfer, heeft toegegeven dat veteraan Phil Mickelson zondag op zijn 47e in Mexico te zien winnen hem extra motivatie heeft gegeven.

  Mickelson zette op het World Golf Championships in Mexico een punt achter 5 jaar droogte. "Wat Phil heeft getoond is dat we in de laatste fase van onze carrière nog kunnen winnen", zei Woods daags voor het PGA-toernooi in Palm Harbor, Florida.

  "Davis (Love III) won op het PGA-circuit op zijn 51e, Phil deed het op zijn 47e", rekende de ex-nummer 1, die nu 388e in de wereld is.

  Woods, zelf 42, zag zijn laatste 3 seizoenen de mist ingaan door blessures. De voorbije 18 maanden onderging hij 4 rugoperaties, in 2017 kwam hij amper aan spelen toe. Zijn laatste toernooizege dateert ook van 2013. Voor zijn laatste major moeten we al 10 jaar teruggaan: de US Open van 2008.

  Woods dicht zichzelf kansen toe op Masters in Augustus

  Vier weken voor de eerste major van het jaar, de Masters in Augusta van 5 tot en met 8 april, gelooft Woods in de kansen van de oudjes, waaronder de zijne.

  "Onder de favorieten voor de Masters zitten spelers die al gewonnen hebben op dat parcours, zoals Fred (Couples), Bernhard (Langer), Phil (Mickelson) of ikzelf. Er zullen ook jongeren zijn die er goed gaan spelen, maar het parcours van Augusta is er eentje waar de veteranen zich goed voelen. Dat is altijd een grote test."

  In februari maakte Woods zijn terugkeer in het circuit, het Valspar Championship deze week wordt zijn 4e toernooi. "Ik ben gewoon ongelooflijk blij dat ik weer in staat ben om toernooien te spelen én zelfs te winnen. Er was een periode waarin ik niet wist of ik ooit nog profspeler zou kunnen zijn."

  "Ik maak stapje voor stapje vooruitgang. Ik heb nog maar 10 ronden gespeeld. Ik weet dat de mensen zeggen dat ik niet constant ben, maar 10 ronden is echt niet veel", verdedigt Woods zich.