• home
 • video
 • pas verschenen

  Dave Peters: "Cercle Brugge flitst, Beerschot Wilrijk swingt"

  Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge spelen voor de promotie.

  Wie promoveert naar de hoogste afdeling? Zondag staan Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge een eerste keer tegenover mekaar in de finale van 1B. Proximus 11-commentator Dave Peters geeft tekst en uitleg.

  “Geen underdog, geen favoriet”

  "Het wordt fiftyfifty", denkt Dave Peters (foto). "Er is geen underdog, maar ook geen favoriet."

  "Beerschot Wilrijk is misschien licht in het voordeel als het swingt zoals in de eerste periode en een goede oplossing vindt om het Cercle-blok te ontwrichten."

  "Als het stratego wordt, dan staat Cercle er iets beter voor. Zeker als de match gesloten blijft."

  "Dan kan het Tormin in de strijd gooien. De Monegask zet zo 4 tegenstanders in de wind. Daarnaast heeft Cercle met Mercier en Cardona ook klasbakken in huis die kunnen toveren."

  “Sterk collectief met individuele klasse”

  Beerschot Wilrijk staat in de finale als winnaar van de eerste periode. Dave Peters: "Het team van Marc Brys beschikt over een sterk collectief, aangevuld met de individuele klasse."

  "Beerschot Wilrijk is op zijn best met Messoudi. Als hij uitzakt en regisseert, kunnen Losada en slangenman Placca optimaal profiteren."

  "Achterin was waterdrager Pietermaat een van de belangrijkste figuren. Als verdedigende middenvelder liep hij alle gaten dicht. Onwaarschijnlijk." Maar Pietermaat is out met een enkelbreuk.

  De teamgeest is de grote sterkte van Beerschot Wilrijk. "Op het Kiel beschikken ze over een vriendengroep die een doel nastreeft. Die groep hangt echt goed aan mekaar, alsof je binnenstapt in een kantine van een lagereklasser”, vindt Peters.

  "Mister Cercle Xavier Mercier"

  "Cercle heeft een sterke en constante reeks neergezet in de tweede periode", gaat Dave Peters voort. "Niet altijd met knap voetbal, wel met resultaten."

  "Frank Vercauteren heeft knap werk geleverd. In zijn kern hebben niet alle spelers dezelfde ambities. Toch heeft Vercauteren een ploeg gepuurd uit die mengelmoes."

  "Zijn team heeft de kwaliteit om een moeilijke en gesloten wedstrijd met 1 of 2 flitsen te kunnen beslissen. Dan denk ik meteen aan de genialiteit van Xavier Mercier. Met 9 doelpunten en evenveel assists is hij Mister Cercle."

  "Als Cercle stijgt, zal dat voor een groot deel zijn verdienste zijn, samen met Cardona. Die speelde ooit nog enkele minuten met Falcao in Monaco. En dan beschikt Cercle voorin ook nog eens over stormram Crysan."

  "Achterin kan de vereniging rekenen op Lambot, Delacourt en het indrukwekkende beest Taravel. Zij vormen een stevig blok."

  Beerschot Wilrijk - Cercle Brugge: zondag om 16u

  De heenwedstrijd wordt zondagnamiddag in het Olympisch Stadion van Beerschot afgewerkt. De terugwedstrijd staat een week later (zaterdag 10 maart om 20u) in het Jan Breydelstadion op het programma.

  Wie blijft en wie promoveert? Waarzegster Greet zegt het ons