• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Eeuwige rivalen uit Turkse tweede klasse vallen elkaar in de armen

  De spelers van beide Turkse ploegen verbroederden na de match.

  Verdriet en vreugde liggen soms dicht bij elkaar in het voetbal. Dat werd nog maar eens duidelijk tijdens een wedstrijd in Turkse tweede klasse tussen rivalen Gaziantepspor en Ankaragücü.

  Turkse tweedeklasser Gaziantepspor beleeft moeilijke tijden. Tot 2 jaar geleden was de club een vaste waarde in de Turkse SüperLig. Vorig seizoen zakte het team evenwel naar de tweede divisie en ook dit jaar lijkt de rode lantaarn hetzelfde jammerlijke lot beschoren. 

  Ook gisteren moest Gaziantepspor met zware 4-0 cijfers het onderspit delven op bezoek bij eeuwige rivaal Ankaragücü. De concurrent uit de hoofdstad is bezig aan een heuse remonte en lijkt na jaren van tegenspoed opnieuw op weg naar eerste klasse. 

  In plaats van hoongelach uit het kamp van de rivaal, staken de thuissupporters hun tegenstanders een serieus hart onder de riem. Spelers en supporters zongen samen een bemoedigende ode waarin ze hun rivalen veel moed toewensten.

  De buitengewone beelden:

  Het Turkse lied vertaald naar het Nederlands:

  "Laat jullie hoofden niet hangen.
  Trek het jullie niet zo aan.
  Jullie zijn groot genoeg en komen snel terug.
  Wij begrijpen de pijn en wachten hier tot jullie terug zijn!
  Zonder jullie is er echt niets aan... "