• home
 • video
 • pas verschenen

  23 februari: 2 Belgen op het ijs, 4 gouden plakken op het spel

  Mathias Vosté en Loena Hendrickx.

  Op de 14e dag van de Winterspelen komen met Mathias Vosté en Loena Hendrickx 2 Belgische schaatsers in actie, maar wel in een verschillende discipline. Daarnaast is het onder meer uitkijken naar de biatlonestafette. Kan Martin Fourcade zijn vierde goud winnen?

  Vrijdag komen met Loena Hendrickx en Mathias Vosté twee Belgen in actie. Kunstschaatsster Hendrickx, 20e na de korte kür, danst om 2.15u haar vrije kür. Iets voor 6u zullen we weten op welke plaats Hendrickx geëindigd is. Jevgenia Medvedeva (Oar) komt als laatste in actie om 5.48u.

  Snelschaatser Vosté komt samen met de Noor Henrik Fagerli Rukke als eerste in actie op de 1.000 meter. Afspraak om 11u. De Nederlander Kjeld Nuis, de olympische kampioen op de 1.500 meter, start in de laatste reeks. Hij kan ook de eerste regerende wereldkampioen worden die ook olympisch goud pakt op de 1.000 meter.

  Belgen in actie op 23 februari
  uurBelgsportnummeruitslag
  2.15uLoena Hendrickxkunstschaatsenvrije kür16e
  11uMathias Vostéschaatsen1.000 meter35e 

  Vier finales

  Naast het kunstschaatsen bij de vrouwen en de 1.000 meter bij de mannen worden er vrijdag nog 2 gouden plakken uitgereikt: in de skicross bij de vrouwen en in het biatlon bij de mannen, op de estafette.

  Daarin is het uitkijken of de Fransman Martin Fourcade zijn vierde goud kan pakken in PyeongChang. Hij won eerder al in de achtervolging, de massastart en de gemengde estafette.

  Finales vandaag
  uursportnummerwinnaarlink
  2ukunstschaatsenvrouwenZagitova verslag 
  3.20ufreestyle skiënskicross (v)Serwaverslag
  11uschaatsen1.000 meter (m)Nuisverslag
  12.15ubiatlonestafette (m)Zweden verslag