• home
 • video
 • pas verschenen

  Training stelt Smits gerust: "Mijn knie voelt al beter aan"

  Scheert Seppe Smits morgen hoge toppen in de big air?

  0 / 0
  Seppe Smits zal de pijn moeten verbijten of vergeten als hij zich morgen wil plaatsen voor de finale van de big air. "Ik moet me focussen op de jump, niet op de knie. Maar ik heb er een goed gevoel bij, omdat het de goeie richting evolueert."

  Seppe Smits sukkelt al een tijdje met zijn knie en de competitie in de slopestyle in het openingsweekend eiste ook nog eens extra haar tol. Gisteren klonk Smits nog somber, vandaag is hij na de training van de big air optimistischer.

  "Mijn knie voelt al beter aan vandaag. Het is nog niet pijnloos, maar ik heb er toch al meer vertrouwen in. Het is wel moeilijk om die knie uit je gedachten te zetten bij je sprong."

  "Ik heb me toch nog wat ingehouden bij mijn trainingssprongen, maar ik heb er een goed gevoel bij omdat het in de goeie richting evolueert. Morgen moet ik mij focussen op de jump en niet op de knie."

  "Ik heb voor de kwalificaties 1 trick voor ogen en als ik die perfect kan landen, ben ik meer dan tevreden. Ik zal zien of dat voldoende is om de finale te halen, want het niveau wordt heel hoog. Het wordt alles of niets."

  "Moet eerst de bus vinden, want die is zonder mij vertrokken"

  Smits weet al wat hem de komende uren te wachten staat. "Eerst word ik behandeld door de kinesist, daarna ga ik weer wat fietsen. Dan opnieuw een behandeling door de kinesist en opnieuw wat fietsen. Tussendoor moet ik eten, mijn plank voorbereiden en uiteindelijk op tijd naar bed."

  Dat schema is wel onder voorbehoud dat Smits op tijd weer in het olympische dorp geraakt. "Ik moet eerst de bus nog vinden, want die is zonder mij vertrokken. Ik hoop dat die hier binnen een halfuur terug hier is, maar het schema van de bussen is hier soms chaotisch."