• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen Vanderbemden, wel Michaël Rossaert in estafetteploeg WK indoor

  Michaël Rossaert reist in maart mee naar Birmingham.

  Jacques Borlée heeft een verrassing uit zijn mouw geschud voor de 4x400 meter op het WK indoor in Birmingham. Robin Vanderbemden blijft thuis, Michaël Rossaert is zijn vervanger. Vanderbemden weigerde zelf zijn selectie.

  Zes atleten zullen ons land vertegenwoordigen op het WK atletiek in zaal van 1 tot 4 maart in Birmingham: hordeloopster Eline Berings en vijf estafettelopers voor de 4x400 meter.

  Bondscoach Jacques Borlée neemt zoals verwacht zijn drie zoons Kevin, Jonathan en Dylan Borlée mee, maar ook Jonathan Sacoor en Michaël Rossaert. Robin Vanderbemden, de laatste jaren een vaste waarde bij de Belgian Tornados, valt uit de boot.

  Vanderbemden koos in de winter resoluut voor de 60 meter en liep zo geen enkele 400 meter. Ook Kevin en Jonathan Borlée deden dat niet, maar ze worden meegenomen op basis van hun bewezen capaciteiten in het verleden.

  Vanderbemden: "Borlée heeft mij gebeld, maar ik heb de selectie niet aanvaard"

  Bij L'Avenir geeft Vanderbemden aan dat hij zijn selectie zelf geweigerd heeft. "Ik ga niet akkoord met de criteria van Jacques Borlée", klinkt het.

  "Twee weken voor het kampioenschap was nog altijd niemand ingelicht over de criteria. Ik eis duidelijke selectievoorwaarden, die op papier staan."

  "Zelf heb ik mijn winterseizoen ondertussen al afgerond. Jacques Borlée heeft mij gebeld, maar ik heb de selectie niet aanvaard."

  Borlée: "Ik ben niet teleurgesteld"

  Coach Jacques Borlée: "De criteria werden op punt gesteld in samenspraak met de federatie."

  "Ik had Robin voorgesteld voor de selectie, maar hij heeft geweigerd. Ik ben niet teleurgesteld. Het is zijn persoonlijke keuze. Ik had hem er liever bij gehad om ervaring op te doen."

  De weigering van Vanderbemden betekent niet dat de deur voor toekomstige selecties gesloten blijft. "Er zijn wel veel andere kandidaten. Hij zal zich moeten bewijzen op de 400 meter, en hij zal ook moeten tonen dat hij grote kampioenschappen aankan, teamgeest heeft en zich ten dienste van de groep kan stellen."