• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Canadezen op koers voor 2e goud in het ijsdansen na wereldrecord

  Scott Moir laat Tessa Virtue elegant door de lucht zweven.

  Tessa Virtue en Scott Moir hebben in de korte dans meteen een statement gemaakt. Enkel het Franse duo Papadakis/Cizeron kon de Canadezen benaderen. Zo blijft het spannend voor de vrije dans.

  Tessa Virtue en Scott Moir domineren al een decennia het ijsdansen. In Vancouver leverde hen dat goud op, maar in Sotsji moesten ze tevreden zijn met het zilver. In PyeongChang willen ze dat rechtzetten.

  In een nagenoeg perfecte oefening konden Virtue en Moir voldoende verbluffen om hen 83.67 punten te geven, waarmee ze hun eigen wereldrecord verbeteren.

  De concurrentie kwam zoals verwacht van het Franse paar Papadakis/Cizeron, die net als Virtue/Moir met de Canadese coaches Dubreuil en Lauzon werken. Ondanks een klein probleem met de jurk van Papadakis, waardoor een tepel te zien was, presteerden zij ook uitzonderlijk. Ze gaven maar 1.74 punten toe op de Canadezen, waardoor alles nog speelbaar is voor de vrije dans morgen.

  IJsdansen (korte dans)
  1.Virtue/Moir (Can)83.67 ptn
  2.Papadakis/Cizeron (Fra)81.93
  3.Hubell/Donohue (VS)77.75
  4.Shibutani/Shibutani (VS)77.73
  5.Cappellini/Lanotte (Ita)76.57

  Virtue en Moir stapelen de medailles op

  Voor Tessa Virtue en Scott Moir zou een nieuwe triomf een tweede gouden medaille op deze Spelen betekenen, want ze waren eerder al met Canada de beste in de teamcompetitie. In het ijsdansen zou hét ook hun 2e gouden plak zijn. Daarnaast hebben ze ook nog 2 zilveren medailles van Sotsji in de kast liggen.

  VIDEO: De korte dan van Virtue/Moir