• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Zwitserse dames bouwen een feestje op de slopestyle

  Höfflin ging als enige boven de 90 punten.

  Sarah Höfflin heeft Zwitserland een tweede gouden medaille bezorgd in PyeongChang. Ze won de slopestyle in het freestyleskiën voor haar landgenote Mathilde Gremaud. Isabel Atkin werd derde voor Groot-Brittannië.

  Twee favorieten vallen in de kwalificaties

  De Française Tess Ledeux, de wereldkampioene van 2017, en de Canadese Dara Howell, de titelverdedigster, konden zich niet plaatsen voor de finale van de slopestyle. De twee favorieten kwamen allebei ten val in de kwalificaties.

  Ledeux en Howell komen ten val:

  Zwitsers feestje in de finale

  In de finale was Sarah Höfflin uiteindelijk de beste. De Zwitserse ging bij haar derde poging als enige van alle deelnemers over de 90 punten en bezorgt Zwitserland zo een tweede gouden plak in PyeongChang.

  Mathilde Gremaud, die vanochtend pas groen licht kreeg om te starten na een val op training gisteren, maakte het feestje voor Zwitserland compleet met de tweede plaats. Isabel Atkin werd derde voor Groot-Brittannië. Het is de eerste medaille voor Groot-Brittannië in een skidiscipline. 

  Uitslag freestyle skiën slopestyle (v)
  1.Sarah Höfflin (Zwi)91.20
  2.Mathilde Gremaud (Zwi)88.00
  3.Isabel Atkin (GBr)84.60
  4.Maggie Vosin (VS)81.20
  5.Johanne Killi (Noo)76.80