• home
 • video
 • pas verschenen

  WADA schorst antidopinglab in Boekarest voor half jaar

  Het Roemeense dopinglab mag dergelijke dopingstalen niet langer controleren.

  Het Wereldantidopingagentschap (WADA) heeft het antidopinglaboratorium in Boekarest op non-actief gezet. Na een reeks overtredingen was de maat vol. "Het lab voldoet niet langer aan de internationale standaarden."

  Het antidopinglaboratorium in Boekarest kreeg in november vorig jaar nog een voorlopige schorsing aan de broek. Die schorsing wordt nu definitief waardoor het Roemeense lab geen dopingtesten meer mag uitvoeren.

  Als het antidopinglab tegen het eind van de schorsingsperiode nog altijd niet voldoet aan de voorwaarden van het WADA, kan het disciplinair comité van het antidopingsagentschap de schorsingstermijn verlengen.