• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer op één overwinning van oudste nummer 1 uit de geschiedenis

  Federer kan vrijdag de oudste nummer 1 ooit worden.

  Roger Federer (ATP-2) heeft zijn wedstrijd in de 2e ronde van het ATP-toernooi in Rotterdam gewonnen. Hij versloeg de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-36) in 2 sets. Als de Zwitser zijn volgende duel wint, wordt hij de oudste nummer 1 uit de geschiedenis.

  De setstanden waren 7-6 (10/8) en 7-5. Als Federer opnieuw de nummer 1 van de wereld wil worden, moet hij vrijdag de winnaar van het duel tussen de Nederlanders Robin Haase (ATP-42) en Tallon Griekspoor (ATP-259) verslaan in de kwartfinales.

  Met zijn 36 jaar en 6 maanden kan de Zwitser de oudste nummer 1 ooit worden. Momenteel is die titel voorAndre Agassi. De Amerikaan was 33 jaar oud toen hij in 2003 bovenaan de wereldranglijst stond.