• home
 • video
 • pas verschenen

  Finse snowboardcoach Koskinen breit de zenuwen van zich af

  Koskinen in actie op de Winterspelen in PyeongChang.

  De Finse coach Antti Koskinen wil de zenuwen van zijn snowboarders op de Olympische Winterspelen zo veel mogelijk doen bedaren. Hij doet dat door voor hen te breien, nét voor hun run. Volgens de Fin doet dat de spanning wat afnemen bij zijn atleten.

  Antti Koskinen is niet aan zijn proefstuk toe wat betreft het breien. Op de Winterspelen in Sotsji (2014) pakte hij er voor het eerst mee uit. Toen was het nog een grap, bedoeld om het gemoed van zijn atleten zoveel mogelijk te verlichten. Blijkbaar sloeg de grap aan, want ook in PyeongChang is de coach al verschillende keren op breien betrapt.

  Zaterdag, net voordat de Finse snowboarder Roope Tonteri zijn kwalificatierun voor de slopestyle aanvatte, werden enkele camera's de breiende coach gewaar. In een video op de website van de NBC is hij nonchalant met zijn breinaalden in de weer.

  Het breien lijkt ook aan te slaan bij de rest van de Finse delegatie op de winterspelen. Op Twitter liet het Finse Olympisch Team weten "een deken te breien voor de pasgeboren zoon van het Finse presidentiële koppel". In Sotsji beperkten de Finnen zich nog tot het breien van een "gigantische sjaal".