• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Aert: "12 dagen tot de Omloop, dat zal zeker te kort zijn"

  Wout van Aert zet zijn veldritfiets nu enkele maanden aan de kant.

  Het veldritseizoen van Wout van Aert is voorbij. De wereldkampioen kan zich vanaf nu volledig storten op de weg. Dat begint al over 12 dagen met de Omloop Het Nieuwsblad. "Ik kijk enorm uit naar die ontdekkingstocht."

  "Misschien wel het moeilijkste seizoen sinds ik prof ben"

  Wout van Aert werd pas zesde in zijn laatste cross van het seizoen. Geen echte verrassing na zijn weekje rust. "Ik voelde me wel al beter dan gisteren. Ik wou mijn trui nog graag een laatste keer laten blinken, maar ik heb me een beetje geforceerd toen ik Van der Poel probeerde te volgen."

  "In de tweede helft van de wedstrijd zat ik dan in een situatie die ik niet echt ken. Dat klinkt stom maar ik ben het niet gewoon om finales te rijden. Je moest echt knokken voor je positie tussen al die renners. David van der Poel en Merlier die kunnen dat echt goed. Er zat niet echt meer in, al had ik graag nog eens op het podium gestaan."

  Hoe kijkt Van Aert nu naar het voorbije veldritseizoen? "Het was misschien wel het moeilijkste seizoen sinds ik prof ben. Ik heb vaak minder gepresteerd zonder dat ik daar zelf een reden voor vond. Het was wel leuk om vorig weekend mijn oude niveau terug te vinden. Het was fantastisch om zo te kunnen besluiten."

  "12 dagen zullen te kort zijn"

  Nu verlegt Van Aert zijn focus naar de weg. Hij heeft nog twaalf dagen voor de start van het seizoen met de Omloop Het Nieuwsblad. "12 dagen zullen veel te kort zijn, dat weet ik zeker. Maar mijn conditie staat natuurlijk niet op nul. Ik had het dit weekend lastig na dat weekje rust, maar als ik nu een normale week train, hoop ik wel snel weer betere benen te vinden."

  "Ik wil in de Omloop vooral veel leren. Het is een mooie koers. Ik zal er rijden in functie van de ploeg. Sean De Bie is bijvoorbeeld goed in vorm. Het wordt vooral een start voor alles wat er nog moet komen. Ik kijk enorm uit naar die uitdaging. Het wordt een ontdekkingstocht. Het is een hele andere wereld dan het veldrijden en dat zal deugd doen."

  "Ik heb de voorbije jaren mijn liefde voor de weg ontdekt. Ik heb zelf nooit gezegd dat ik grote ambities heb. Maar dat is mijn lot. Bij alles wat ik probeer en doe, denken mensen dat het zomaar zal lukken. Ergens is dat natuurlijk een hele eer. Maar ik, mijn entourage en mijn ploeg beseffen dat dat niet zo is. Ik neem niet de makkelijkste weg, maar ik hoop dat de echte wielersupporter dat kan appreciëren."