• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen Ironman van Hawaï voor Tondeur, focus op WK en EK

  Tondeur eindigde vorig jaar op 27e plaats in Hawaï.

  Alexandra Tondeur (30) gaat zich in 2018 volop focussen op het WK in het Deense Fyn, het EK lange afstand in Madrid en het EK halve Ironman in Ibiza. Ze zal niet deelnemen aan de Ironman van Hawaï.

  Sinds dit jaar behoort Alexandra Tondeur niet meer tot het Itzu Tri Team. De 30-jarige triatlete verliet na 1 jaar het professionele team van Luc Van Lierde en traint opnieuw individueel.

  "Het was mijn eerste ervaring bij een profteam", zegt Tondeur. "Een interessante ervaring, met positieve en negatieve punten. We volgden een programma met weinig wedstrijden om fris te blijven voor Hawaï, maar ik heb de gewoonte om meer aan de bak te komen. Zo'n programma paste minder bij mij."

  Dit seizoen wil Tondeur opnieuw in meerdere wedstrijden aan de start komen. Ze heeft 3 wedstrijden aangestipt in haar agenda: het WK in Fyn (14 juli), het EK lange afstand in Madrid (23 september) en het EK halve Ironman in Ibiza (26 oktober).

  Opvallend: aan de Ironman van Hawaï zal ze dit jaar niet meedoen. "Ik hou aan de editie van vorig jaar, waar ik 27e eindigde, niets dan slechte herinneringen over. In 2019 hoop ik terug te keren, maar dan moet ik nog aan enkele dingen sleutelen."

  Tondeur begint op 29 april aan het nieuwe seizoen met de Ironman van Marbella.