• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings: "Als ik mijn topvorm vind, doe ik mee voor die topplaatsen"

  Bart Swings.

  0 / 0
  Schaatser Bart Swings trekt met grote ambities naar de Olympische Winterspelen. "Ik heb het meeste kans op een medaille in de massastart", blikt Swings vooruit.

  Swings: "Rustig klaarstomen voor 1e wedstrijd"

  Bart Swings stapte gisteren het vliegtuig op richting Pyeongchang. "Het zorgt voor een aangename spanning in de buik", zei Swings gisterennamiddag voor het vertrek in het station in Brussel. "Ik ben blij dat we eindelijk mogen afreizen naar Zuid-Korea."

  "De trainingen zijn achter de rug. In Pyeongchang moet ik de kleine puntjes op de “i” zetten en me rustig klaarstomen voor de eerste wedstrijd. Ik zal een maand verblijven in Pyeongchang, dus fit blijven is de boodschap."

  "Medaille blijft het doel"

  "Als ik mijn topvorm vind, kan ik gewoon meespelen voor de topplaatsen", meent Swings. "Ik wil in elke wedstrijd het beste van mezelf geven. Als ik al mijn focuspunten perfect uitvoer in de wedstrijden, dan is er heel veel mogelijk."

  Het grote doel van Swings is en blijft een medaille. "Theoretisch maak ik het meeste kans op een medaille in de massastart. Ik heb daar ook al het meest op het podium gestaan. Maar ik durf zeker niet te zeggen dat ik op de 1.500 en de 5.000 meter geen kans maak."

  "Sinds Sotsji heb ik elk seizoen een hoogtepunt gehad. Vorig jaar zette ik een baanrecord neer in het begin van het seizoen, 2 jaar geleden reed ik bijna elk weekend op het podium (maar dan net niet op het WK, red)."

  "Ik weet dat die pieken er zijn bij mij en het is mijn doel om een piek te hebben in Pyeongchang. Ik ben ervan overtuigd dat het zal goedkomen."