• home
 • video
 • pas verschenen

  Cornet moet dopingschorsing vrezen na drie gemiste dopingcontroles

  Cornet werd op de Australian Open uitgeschakeld door Mertens.

  De Franse Tennisfederatie (FFT) heeft een disciplinaire procedure opgestart tegen Alizé Cornet (WTA-42). De 27-jarige Française heeft drie dopingcontroles in twaalf maanden gemist. Op de Australian Open werd ze nog uitgeschakeld door Elise Mertens.

  Vorige week werd Cornet in de derde ronde op de Australian Open uitgeschakeld door Elise Mertens, maar in het komende FedCup-duel op 10 en 11 februari tussen België en Frankrijk zal de Franse speelster geen revanche kunnen nemen.

  Ze werd door Frankrijk niet opgenomen in de selectie omdat haar een schorsing boven het hoofd hangt. Voor drie gemiste controles volgt er volgens de wereldantidopingcode een schorsing van twee jaar, die eventueel wel verminderd kan worden tot één jaar als er sprake is van verzachtende omstandigheden.

  Cornet reageerde donderdag op Twitter dat ze "geldige redenen" heeft die de Internationale Tennisfederatie (ITF) "niet wil horen". De ITF slaat de bal evenwel terug: "In tegenstelling tot wat Cornet beweert, zijn de argumenten van de speelster in de 3 gevallen wel behandeld."

  Reactie Cornet en ITF: