• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Ik blijf zeggen: het is nog niet afgelopen"

  Elise Mertens straalde op de persconferentie: "Dit is onverwacht."

  0 / 0
  Een eerste keer op de hoofdtabel van de Australian Open en meteen de halve finales halen. Elise Mertens gooit hoge ogen in Melbourne. "Of ik de finale kan halen? Ik ben underdog, maar ik ben er klaar voor."

  "Als je mij dit op voorhand had verteld, had ik eens goed gelachen", vertelde Mertens op haar persconferentie. "Dit is een grote verrassing. Alles is mogelijk in tennis, als je maar in jezelf gelooft. Maar de halve finales is toch "wow"."

  "Mijn geheim? Ik heb een goede structuur rond mij en een goed team. Ik voel me ook goed in Australië. In België was het aan het regenen toen ik vertrok en hier is het zonnig."

  In de halve finales neemt Mertens het op tegen de Spaanse Carla Suarez Navarro of Caroline Wozniacki. "Dat zijn twee grote tegenstanders met heel veel ervaring. Ik heb tegen allebei al gespeeld en het waren telkens driesetters."

  "Ik verwacht dus een zware match, maar ik heb niets te verliezen. Ik blijf zeggen: 'Het is nog niet afgelopen'. Ik ben de underdog, maar ik voel me mentaal en fysiek nog goed. Ik ga alles geven en dan zien we wel waar het eindigt. Hopelijk kan ik nog eens zo'n match als vandaag spelen."

  Bekijk hier de persconferentie van Elise Mertens: