Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Elise Mertens zit al op vliegtuig naar Linz: "Een mocktailtje moet wel kunnen"

 zo 28 januari 2024 10:56
" "
Elise Mertens (l) kust de trofee in Melbourne.

Het dubbel gaat Elise Mertens beter af dan het enkel: onze landgenote pakte op de Australian Open aan de zijde van de Taiwanese Hsieh haar 4e grandslamtitel. "We hadden een beetje stress om het af te maken", gaf ze na de finale tegen Kitsjenok en Ostapenko toe.

"We waren heel goed begonnen aan de wedstrijd", doet Elise Mertens haar verhaal. "Het werd 6-1, we domineerden en zetten veel druk, de anderen hadden weinig kansen."

 De tweede set ging meer gelijk op: "We voelden ook dat Ostapenko op een beter niveau aan het spelen was. Dat hadden we wel verwacht, want ze is ook een topspeelster in het enkel."
 

"We kwamen toen ook veel onder druk, maar we hebben ons ding kunnen doen. We speelden elke bal alsof het de matchbal was en konden zo het verschil maken."

"We hadden wel een beetje stress om het af te maken, denk ik. Hsieh kon haar opslag houden voor 6-5 en konden daarna 7-5 maken met een heel goede returngame."

We speelden elke bal alsof het de matchbal was. Zo konden we het verschil maken.

Elise Mertens

Kers op de taart voor de Belgische is opnieuw de nummer 1-positie van de wereld. "Dat voelt ongelooflijk. Een grandslamtitel pakken is een ding, om dan ook nog nummer 1 te worden is nog iets anders. Het is een heel mooie week geweest met een mooie afsluiter."

Als nummer 1 van de wereld heeft Mertens natuurlijk kansen in Parijs 2024, maar ze heeft nog geen olympische dubbelpartner. "We hebben er al over gelachen om voor Hsieh de Belgische nationaliteit aan te vragen", lachte Mertens.

"Grandslamtoernooien zijn belangrijk, we gaan de volgende toernooien samen blijven spelen. We zien wel hoe het gaat, maar vandaag mogen we genieten."

Veel vieren zal er wel niet in zitten. Mertens stapte enkele uren na haar triomf al op het vliegtuig richting Linz in Oostenrijk. "Ik zal 30 uur of meer onderweg zijn. Ik speel in Linz het enkeltoernooi. Dat zal niet makkelijk zijn, maar we proberen er het beste van te maken. Een mocktailtje op het vliegtuig kan er misschien nog wel af."

Gerelateerd: