• home
 • video
 • pas verschenen

  Mama van Elise Mertens is sprakeloos: "Dit is uitzonderlijk"

  Mama Mertens, links op de foto.

  Elise Mertens verbaast Jan en alleman met haar krachttoer in Australië. Ook haar moeder weet niet wat haar allemaal overkomt.

  Liliane Barbé is de moeder van Elise Mertens. Zij volgt de uitspattingen van haar dochter op de voet in Melbourne.

  "Ik ben overmand door emoties. Dit is ongelooflijk. Ik heb er geen woorden voor. De kwartfinales waren al geweldig, maar wat ons nu overkomt, is helemaal uitzonderlijk", zegt Barbé.

  "Elise was heel kalm voor de wedstrijd, ze had voldoende zelfvertrouwen. Zelf was ik ook de hele dag niet zenuwachtig. Ik wist dat alles mogelijk was. Elise werkt heel hard en doet het bovendien allemaal graag."

  Barbé had niet verwacht zo lang in Australië te kunnen blijven. Maar dat vormt geen probleem. "Thuis weet iedereen waarom we langer blijven, hé", lacht ze.

  "We blijven realistisch"

  Wie denkt dat Mertens gaat zweven, heeft het verkeerd voor. De tennisster blijft nederig en dat zal zo blijven, zegt haar moeder.

  "Elise laat zich het hoofd niet op hol brengen. In topsport weet je nooit hoe het zal lopen. Als je geblesseerd geraakt, kan het allemaal snel voorbij zijn. We blijven realistisch en houden de voetjes op de grond. Dat is misschien de manier van doen van Limburgers."

  Dominique Monami, Elise Mertens en mama Mertens: