• home
 • video
 • pas verschenen

  Tegenstandster Mertens valt net niet flauw: "We zijn geen robots"

  Alizé Cornet krijgt hulp van het medische team.

  Ook op dag 5 was het bloedheet op de Australian Open. De organisatie stuurde de tennisspelers het terrein op bij temperaturen van 40 graden Celsius. "Het is wachten op een drama", vreest de Française Alizé Cornet, die in de derde ronde verloor van Elise Mertens.

  "Licht in mijn hoofd"

  Alizé Cornet draaide net niet weg tijdens de wedstrijd. In het begin van de tweede set moest de Franse speelster even gaan zitten in de schaduw. Met een dikke zak ijs probeerde ze af te koelen.

  "Ik begon me slecht te voelen, ik werd licht in mijn hoofd en ik kreeg rillingen", vertelt Cornet. "Dankzij het medische team voelde ik me beter en kon ik de wedstrijd nog uitspelen."

  "Boycotten"

  Toch greep de organisatie niet in. "Dan moeten ze de reglementen aanpassen. We zijn geen robots", maakt Alizé Cornet zich boos. "Ik begrijp dat ze de matchen niet willen uitstellen. Voor hen is het business, maar wij zijn geen pionnen die je op een terrein zet."

  "Ik stond in een oven te tennissen. Ik heb het gevoel dat het wachten is op een drama. En dat drama kan er wel eens snel aankomen in deze omstandigheden."

  "Misschien moeten we als spelers wedstrijden in zo'n hitte boycotten. Dan spelen we simpelweg niet. Nu houdt niemand rekening met onze gezondheid."

  Mertens: "Erg heet"

  Ook voor Elise Mertens was het puffen geblazen. "Het is erg heet", reageerde ze na haar zege. "Erg knap dat ze het zo lang heeft volgehouden. Ik denk niet dat ik al in zo'n zware omstandigheden getennist heb."