Goffin: "In zulke hitte speel ik nooit mijn beste tennis"

David Goffin blaast de aftocht in Australië.

Temperaturen van bijna 40 graden hebben vroegtijdig een einde gemaakt aan de Australian Open-campagne van David Goffin. "Je ziet minder helder, je beweegt minder goed en je voelt je wat zwaar. Dan begin je fouten te maken", legt de toptennisser uit.

"Makkelijke slagen voelen loodzwaar aan"

"Het begon zeer goed. Julien gaf me de eerste set zo goed als cadeau", begint David Goffin zijn verhaal over de nederlaag tegen de Fransman Benneteau. "In de tweede set deed hij het stukken beter. Bij mij liep het heel wat minder."

De hitte speelde Goffin duidelijk parten. "In zulke omstandigheden speel ik nooit mijn beste tennis", legt de Belgische nummer 1 uit. "Bij 39 graden is het erg moeilijk om de bal goed te controleren. Zelfs makkelijke slagen voelen loodzwaar aan."

"Je ziet minder helder, je beweegt minder goed en je voelt je wat zwaar. Dan begin je fouten te maken. Dan speel je niet op je normale niveau. Zo veel fouten maak ik normaal gezien niet. Op die manier is Julien ook weer in de match kunnen komen."

"Herstellen voor de Daviscup"

"Hopelijk kan ik snel weer aanhaken met mijn offensieve spel", gaat David Goffin voort in een gesprek met de RTBF.

Begin februari in de Daviscup tegen Hongarije? "Die ontmoeting staat op mijn programma, ja. Ik heb nog tijd om te beslissen. Het is nog even wachten of ik tegen dan hersteld ben."

Extreme heat policy niet van kracht

David Goffin stond op Show Court 2 in een bakoven te tennissen. Toch weigerden de organisatoren de "extreme heat policy" in te voeren.

Bij temperaturen van 40 graden en meer schorten ze matchen op om de spelers te sparen. Vandaag gaf de thermometer 39 graden Celsius aan.

Krankzinnig vonden de spelers. Na zijn nederlaag tegen Novak Djokovic deed Gaël Monfils een oproep. "Wees slim. Het is geen schande om op te geven", zei de Fransman. Vrijdag voorspeelt de Australische Frank Deboosere 42 graden in Melbourne.