• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioene Dafne Schippers komt naar Gentse IFAM

  Schippers is tweevoudig werelkampioen.

  De International Flanders Athletics Meeting (IFAM) in Gent heeft de topsprintster Dafne Schippers kunnen strikken. De Nederlandse zal er in actie komen op de 60 meter. Speciaal voor Schippers voert de organisatie een wijziging door in de planning.

  Dafne Schippers is de regerende wereldkampioenen op de 200 meter outdoor en vicewereldkampioene op de 60 meter indoor. Het is op die laatste afstand dat de Nederlandse op 10 februari in actie zal komen in de Gentse Topsporthal.

  "De gesprekken liepen al langer", klinkt het bij IFAM, dat in het verleden al vaker grote namen kon strikken. "Vandaag zijn we met haar management tot een akkoord gekomen. Schippers komt dus bij ons aan de start."

  Het uurrooster zal ook speciaal voor haar worden aangepast. Momenteel staan de reeksen 3 uur voor het hoofdprogramma gepland, maar die zullen nog verschoven worden. Zo kunnen de fans van Schippers haar twee keer in actie zien tijdens het hoofdprogramma.

  Ook de Pool Marcin Lewandowski, de regerende Europese kampioen op de 1.500 meter in zaal, staat op de startlijst. De IFAM vindt op 10 februari plaats in de Gentse Topsporthal. Het hoofdprogramma loopt van 20u00 tot 22u15.