• home
 • video
 • pas verschenen

  Eerste ronde in Melbourne is slagveld voor Amerikaanse toppers

  Sloane Stephens, Coco Vandeweghe en Venus Williams zijn uitgeschakeld.

  Op de eerste dag van de Australian Open zijn bij de vrouwen al meteen enkele grote namen gesneuveld. Venus Williams, Sloane Stephens en Coco Vandeweghe moesten alle drie inpakken. Opvallend: ze komen allen uit de VS. En daar bleef het niet bij: het werd een 0 op 8 voor Amerika.

  Bencic klopt Williams

  Venus Williams (37) verloor vorig jaar nog de finale van haar zus Serena en kreeg nu de 20-jarige Belinda Bencic tegenover zich. De Zwitserse speelde een perfecte wedstrijd en had zo goed als altijd een antwoord op de krachtige slagen van Williams.

  Ze sloeg 32 winners tegenover 22 voor de Amerikaanse en maakte het af met twee stevige forehands op rij: 6-3 en 7-5. Het was de eerste keer in haar carrière dat Bencic Venus Williams kon verslaan.

  "Na de loting zei iedereen: "Wat een pech met de loting". En natuurlijk hoop je op een makkelijkere tegenstander in de eerste ronde", sprak Bencic. "Het is ongelooflijk. Als kind keek ik naar de Williams-zussen op televisie. Ik had nooit gedacht dat ik ooit tegen hen zou spelen."

  Stephens in het slop

  Sloane Stephens heeft sinds haar eindzege op de US Open geen wedstrijd meer gewonnen en daar kwam ook in Melbourne geen verandering in. Nochtans was de Amerikaanse er dichtbij, want in het 10e spelletje van de 2e set mocht ze  tegen Zhang Shuai serveren voor de winst.

  Maar de Chinese sleepte nog een tiebreak uit het vuur, dwong nog een derde set af en overklaste daarin Stephens. Zhang won met 2-6, 7-6 en 6-2.

  "Sloane heeft de US Open gewonnen, ze is een geweldige speelster. Zelf werk ik keihard en ik ben naar hier gekomen om zo ver mogelijk te geraken. Ik ben klaar voor elke tegenstandster. Daarom heb ik vandaag gewonnen", aldus Zhang.

  Exit Vandeweghe

  Coco Vandeweghe, de nummer 9 van de wereld en vorig jaar nog halvefinaliste in Melbourne, moest ook haar koffers pakken na de eerste ronde. Ze verloor met 7-6 en 6-2 van de Hongaarse Timea Babos.

  Vandeweghe kon amper 1 van haar 10 breakpunten benutten en sloeg 28 onnodige fouten, tegenover 18 voor Babos, die voor het eerst in haar carrière kon winnen van een speelster uit de top 10.

  0 op 8 voor Amerikaanse vrouwen

  Venus Williams, Sloane Stephens en Coco Vandeweghe waren maandag niet de enige Amerikaanse vrouwen die hun koffers moesten pakken. Ook Jennifer Brady, Taylor Townsend, Sofia Kenin en Catherin Bellis verloren in de eerste ronde. Daar kwam ook nog Alison Riske bij, die het hoofd moest buigen tegen Kirsten Flipkens. 0 op 8 dus voor de Amerikaanse vrouwen.