• home
 • video
 • pas verschenen

  Braziliaan Bellucci krijgt minimumschorsing na positieve test

  Bellucci kan u kennen van de OS, waar hij Goffin uitschakelde.

  De Braziliaanse tennisser Thomaz Bellucci, ondertussen afgezakt naar plaats 112 op de wereldranglijst, zit een dopingschorsing van vijf maanden uit. Bellucci testte in juli tijdens het toernooi van Bastad positief op een vruchtafdrijvende middel, dat als maskeermiddel kan gebruikt worden.

  Bellucci, voormalig nummer 21 van de wereld, testte op 18 juli tijdens het toernooi van Bastad in Zweden positief op het vruchtafdrijvende middel hydrochloorthiazide. De Braziliaan gaf de overtreding toe, maar legde de verantwoordelijkheid bij een apotheker, die hem de verkeerde vitaminesupplementen verstrekt zou hebben.

  Hij riskeerde een schorsing van vier jaar, maar de Internationale Tennisfederatie ITF geloofde zijn uitleg en houdt het bij de minimumstraf. De sanctie gaat bovendien met terugwerkende kracht in op 1 september.  Bellucci bleef al die tijd al vrijwillig aan de kant. Tot vandaag verklaarde hij zijn afwezigheid op de tenniscourts door een achillespeesblessure.

  "De verdediging van Bellucci kon met medische en wetenschappelijke argumenten aantonen dat de overtreding niet intentioneel was. Dat neemt niet weg dat de tennisser voorzichtiger had moeten zijn en beter had moeten controleren wat er via vitaminecocktails in zijn lichaam komt", verklaarde de ITF zijn beslissing.

  De schorsing van Bellucci loopt af op 1 februari. Hij mist dus zeker de Australian Open, waar hij sowieso de kwalificaties had moeten overleven.