• home
 • video
 • pas verschenen

  Nishikori: "Niet fit genoeg voor Australian Open"

  De Japanner staat sinds augustus aan de kant met een polsblessure.

  Het blijft blessureleed regenen in het mannentennis. De Japanner Kei Nishikori (ATP-22) zegt af voor de Australian Open, die op 15 januari begint. De 28-jarige tennisser herstelt van een polsblessure, die hem uit de top 10 kegelde.

  Nishikori maakte in augustus bekend dat zijn seizoen van 2017 erop zat door een gescheurde pees in zijn pols. Hij revalideerde onder meer in de Kim Clijsters Sports & Health Club in Bree.

  Nishikori, die als hoogste ATP-positie de 4e plaats bekleedde, bereikte 3 keer de kwartfinales in Melbourne (2012, 2015, 2016). Vorig jaar ging hij er bij de laatste 16 uit na een zware vijfsetter tegen de latere laureaat Roger Federer.

  "Het herstel verloopt goed, maar ik voel me nog niet 100 procent klaar om een vijfsetter te spelen", verklaarde de Japanner zijn besluit. "Het doet me pijn om af te melden. De Australian Open is mijn favoriete toernooi, mijn "thuistoernooi"..."

  Eerste van velen?

  De Aziaat is de eerste tennisser die afzegt voor Melbourne. Andy Murray volgde (heup) wat later. Een pak andere vedetten is ook geblesseerd of nog niet helemaal hersteld. Zij zijn onzeker gezien ze de voorbereidingstoernooien lieten schieten: Novak Djokovic (elleboog), Rafael Nadal (knie) en Stan Wawrinka (knie).