• home
 • video
 • pas verschenen

  Djokovic maakt na 169 dagen comeback: "Sta te popelen van ongeduld"

  Djokovic lag lang in de lappenmand met een elleboogblessure.

  Na een elleboogblessure en een lange pauze is Djokovic morgen weer op de tennisbaan te bewonderen. "Het laatste anderhalf jaar was een emotionele rollercoaster voor mij", zegt de Serviër.

  Djokovic: "Zwaarste blessure uit mijn carrière"

  Met 12 grandslamtoernooien op zijn erelijst is Novak Djokovic een van de succesvolste tennissers aller tijden. Maar het voorbije seizoen is de voormalige nummer één volledig van het voortoneel verdwenen.

  Zijn laatste wedstrijd speelde Djokovic op Wimbledon, waar hij in de kwartfinales opgaf met een elleboogblessure. De Serviër zette toen vervroegd een punt achter zijn seizoen.

  "Het laatste anderhalf jaar was een emotionele rollercoaster voor mij. Ik had nog nooit zo'n zware blessure", zegt Djokovic, die ondertussen is weggezakt naar de 12e plaats op de ATP-ranking. "Ik had ook nog nooit een grandslamtoernooi gemist, maar ik had door die blessure geen andere keuze."

  "Niet gemakkelijk om zo lang niet te tennissen"

  "Het was niet gemakkelijk om zo'n lange tijd weg te blijven uit het tenniscircuit", zegt Djokovic. "Maar ik heb er wel veel uit geleerd. Ik wil nooit meer zo'n grote blessure oplopen."

  Overmorgen zal Djokovic voor het eerst sinds lang weer te zien zijn op een tennisveld: hij speelt dan het exhibitietoernooi van Abu Dhabi (28-30 december). "Ik sta te popelen van ongeduld", zegt de Serviër.

  Met voormalig tennisser Radek Stepanek heeft Djokovic sinds kort ook een nieuwe coach.