• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "Ik wil de beste tijdrijder ter wereld worden"

  Victor Campenaerts is een van de nieuwkomers bij Lotto Soudal.

  Na 2 jaar ruilt Victor Campenaerts LottoNL-Jumbo voor het Belgische Lotto-Soudal. "Ik wil opnieuw de tijdritspirit in de ploeg brengen", zegt de Europese kampioen tijdrijden. Aan ambitie ontbreekt het de renner niet. De Olympische Spelen van Tokio staan met stip aangeduid in zijn agenda.

  "Een stap vooruit zetten in ploegentijdritten"

  Victor Campenaerts is dit jaar een van de nieuwkomers bij Lotto Soudal. "Ik kende iedere renner al persoonlijk voordat ik mijn contract tekende. Dat maakte het makkelijk om de overstap te maken."

  "Bij LottoNL-Jumbo was er een extreme tijdritcultuur. Die is er hier weinig of zelfs niet. Ik hoop dat ik opnieuw de tijdritspirit in de ploeg kan brengen en dat we in ploegentijdritten ook weer een stap vooruit kunnen zetten."

  Ook op individueel vlak heeft Campenaerts grootse ambities. "Ik wil de beste tijdrijder van de wereld worden. Op de Olympische Spelen in Tokio zou ik ook graag de beste tijdrijder van die dag zijn."

  De kersverse Lotto Soudal-renner wilt de beste tijdrijder ter wereld worden, maar het WK tijdrijden dit jaar wordt hoogst waarschijnlijk net te lastig. "Als ik een goed niveau haal, zal ik er sowieso starten en er alles aan doen om goed te presteren, maar ik denk dat het moeilijk zal worden om bijvoorbeeld Tom Dumoulin te kloppen op dat parcours."

  Campenaerts in het roze?

  Geen Tour voor de tijdritspecialist in 2018, wel de Giro. "Als je ziet: een ploegentijdrit en een klimtijdrit, dan is dat niet iets waarin ik zal scoren. In een Giro, met een proloog en een lange tijdrit op een parcours vergelijkbaar met het EK, kan ik dat wel."

  Van het EK ligt Campenaerts naar eigen zeggen nog niet wakker. "Ik mik nu vooral op Romandië en de Giro. Beide wedstrijden starten met een proloog en als ik daar 1 van zou kunnen winnen, dan zou dat toch al een enorm succes zijn. De roze trui zou zeker fantastisch zijn, maar de 2e tijdrit is nog meer op mijn lijf geschreven."

  "Een rittenkoers die ik graag eens zou winnen is de Ronde van België. Daar is de bezetting ook iets minder, omdat het geen WorldTour-wedstrijd is. Dan denk ik dat ik in de Ardennenrit niet te veel tijd zou verliezen. Maar als je de Giro rijdt en je wil de Ronde van België rijden, dan zit je met een dubbel programma, wat het dit jaar niet mogelijk maakt om in beide wedstrijden aan de start te komen."

  "Sagan krijgt er misschien 100 Zwitserse frank bonus voor"

  De boodschap "Carlien daten" voor de start van de tijdrit in de voorbije Giro leverde de 26-jarige Campenaerts een boete op van 100 Zwitserse Frank. "Mijn aanzoek heeft nog wel even geleefd in het peloton. Als ik een kwart van de aandacht heb gekregen voor mijn Europese titel, dan is dat zeker niet onrealistisch."

  De boete van de Giro-organisatie was op zijn minst niet romantisch te noemen, dat weet ook de ex-renner van LottoNL-Jumbo. "Ik zou wel eens benieuwd zijn wanneer Peter Sagan dit zou doen. Hij zou misschien nog een bonus krijgen van 100 Zwitserse frank", besluit Campenaerts al lachend.