• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook Florent Claude zet België op de kaart in WB biatlon

  Florent Claude, hier in actie in de sprint, eindigde als 18e in de achtervolging.

  De Belgische biatleten blijven het goed doen deze winter. Florent Claude veroverde zijn eerste punten in de Wereldbeker en Michael Rösch stapelt de ereplaatsen op in de IBU Cup.

  Florent Claude heeft er een goed weekend opzitten in Le Grand Bornand. De genaturaliseerde Fransman maakte zijn individuele debuut voor België in een WB-manche. In de sprint strandde hij met zijn 36e plaats net buiten de WB-punten.

  Maar zaterdag was het wel raak. In de achtervolging over 12,5 kilometer rukte Claude dankzij 4 foutloze schietbeurten op naar de 18e plaats en kwam juichend over de finish. "Ik wist dat ik dit kon, al was ik enorm zenuwachtig bij mijn laatste schot", zegt Claude aan Nordic Magazine.

  "Dit is een geslaagde terugkeer op het hoogste niveau. Het is mijn beste resultaat in een WB-manche en bovendien ben ik zowel in de sprint als in de achtervolging foutloos gebleven bij het schieten." Claude hoopt zich nog altijd te plaatsen voor de Winterspelen.

  Rösch eindigt vierde in de IBU Cup

  Michael Rösch doet het dan weer goed in de IBU Cup, het niveau net onder de Wereldbekers. Rösch had donderdag in de wedstrijd over 20 kilometer de Belgische kleuren voor de eerste keer op het podium gekregen en deed daar zaterdag een vierde plaats in de sprint bij.

  Rösch liet 1 misser noteren bij de schietstand en moest daarom één strafronde afhaspelen. Onze landgenoot, die ook nog een ticket voor de Winterspelen wil bemachtigen, strandde zo op de vierde plaats op iets meer dan een seconde van de derde plaats.