• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geblesseerde Van Tichelt start toch op de World Judo Masters

  Van Tichelt (archief) hoopt met een intensieve behandeling fit te raken.

  Ondanks een schouderblessure zal Dirk Van Tichelt (-73 kg) zijn kansen verdedigen op de IJF World Judo Masters. De ambitie van onze landgenoot blijft een podiumplaats.

  Begin deze maand liep Dirk Van Tichelt een vervelende schouderblessure op tijdens de Grand Slam van Tokio. Ondanks die blessure zal hij dus wel beginnen aan het prestigieuze judo-toernooi in het Russische Sint-Petersburg.

  De Masters komen niet op een ideaal moment voor Van Tichelt. "Voor het eerst wordt het toernooi al twee weken na de Grand Slam van Tokio georganiseerd. Daarom zijn we verplicht om onze stage in Japan in te korten."

  "Maar de Masters zijn te mooi om zomaar voorbij te laten gaan", zegt Van Tichelt. "Ik hoop, met de hulp van een intensieve behandeling van de kinesist, toch voluit te kunnen gaan en zo een goed resultaat neer te zetten."

   Van Tichelt eindigde vorig jaar op de 7e plaats tijdens de Masters. Zijn beste prestatie op het toernooi was in 2012, toen werd hij 5e.