• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Triatlete Tondeur snelt naar winst in marathon van Lanzarote

  Tondeur (archief) stelde in oktober nog teleur op de Ironman in Hawaï.

  De Belgische triatlete Alexandra Tondeur heeft de marathon van Lanzarote op haar naam geschreven. 2u51'01'' had ze nodig om de 42,195 kilometers te overbruggen.

  "Het verschil met een volledige triatlon is uiteraard groot", zei Alexandra Tondeur na de finish. "De pijn is niet hetzelfde en bovendien lopen we sneller. Ik ben heel blij mijn jaar te kunnen eindigen met een zege."

  Tondeur stelde in oktober nog teleur op de Ironman in Hawaï, ze finishte toen door ziekte pas als 27e. Volgend jaar verlaat de Naamse triatlete haar team, Izu Tri. Binnenkort maakt ze haar omkadering voor de toekomst bekend.

  De tweet van de organisatie: