• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tennisfederatie roept Nadal en Muguruza uit tot wereldkampioenen

  Nadal sluit het jaar af als nummer 1 van de wereld.

  Rafael Nadal en Garbine Muguruza mogen zich wereldkampioen tennis noemen. De internationale tennisfederatie ITF bekroont hen op basis van hun resultaten dit seizoen. Nadal won dit seizoen Roland Garros en de US Open, Muguruza schreef Wimbledon op haar naam.

  Elk jaar verkiest de internationale tennisfederatie ITF een wereldkampioen bij de mannen en bij de vrouwen. Dit jaar gaat die eer naar Rafael Nadal en Garbine Muguruza, allebei uit Spanje. Het is de eerste keer sinds 1998 dat beide wereldkampioenen uit hetzelfde land komen. Toen waren dat Pete Sampras en Lindsay Davenport uit de Verenigde Staten.

  Nadal won dit jaar voor de 10e keer Roland Garros en voor de 3e keer de US Open. Hij sloot bovendien het jaar af als nummer 1 van de wereld. Ook op de Australian Open haalde hij de finale, maar daarin moest hij het hoofd buigen voor Roger Federer.

  Garbine Muguruza schreef dit jaar Wimbledon op haar naam. Op de wereldranglijst moet ze enkel Simona Halep laten voorgaan, maar die laatste won nog geen grandslamtoernooi. Voor Muguruza is het de eerste wereldtitel, Nadal kreeg die onderscheiding al in 2008 en 2010.