• home
 • video
 • pas verschenen

  Van een carrièreswitch gesproken: Villas-Boas komt aan de start van de Dakar-rally

  Villas-Boas lijkt afscheid te nemen van zijn huidige club Shanghai SIPG.

  De Portugese voetbalcoach André Villas-Boas heeft besloten om deel te nemen aan de Dakar-rally. Sinds november 2016 staat hij aan het roer van het Shanghai SIPG in China. "Als kind bezocht Villas-Boas evenveel voetbalstadions als rallywedstrijden."

  Het lijkt erop dat André Villas-Boas afscheid zal nemen van zijn Chinese club Shanghai SIPG, waar hij sinds november 2016 coach is. De Portugees wil het komend jaar deelnemen aan de Dakar-rally. Dat maakte organisator ASO bekend. 

  "Als kind bezocht Villas-Boas evenveel voetbalstadions als rallywedstrijden", legde ASO uit. "Nadien nam hij ook geregeld deel aan wedstrijden van het Portugese kampioenschap rally. Komend jaar zal de Portugees, met zijn landgenoot Ruben Faria als co-piloot, deelnemen aan de Dakar-rally."

  Als coach van Shanghai SIPG leidde hij het team naar een 2e plaats in de competitie en de halve finales in de Aziatische Champions League. In de Chinese beker slaagde de jongens van Villas-Boas er niet in om de 1-0-nederlaag uit de heenmatch tegen stadsrivaal Shanghai Shenhua op te halen.

  Eerder al was Villas-Boas coach van FC Porto (2010-2011), Chelsea (2011-2012), Tottenham (2012-2013) en Zenit Sint-Petersburg (2014-2016).