• home
 • video
 • pas verschenen

  ATP-toernooi van Miami ruilt Key Biscayne voor American Football-stadion

  Het Hard Rock Stadium biedt plaats aan 64.000 toeschouwers.

  Het Masters 1.000-toernooi van Miami zal volgend jaar wellicht voor de laatste keer gespeeld worden op de paarse hardcourtterreinen in Key Biscayne. Het American Football-stadion van de Miami Dolphins wordt de nieuwe locatie.

  Het tennistoernooi in Miami, een van de 9 Masters 1.000-toernooien, wordt al sinds 1986 georganiseerd op Key Biscayne. Vanaf 2019 worden de tennistoppers niet meer op het schiereiland aan de Amerikaanse oostkust verwacht. De nieuwe locatie wordt het stadion van de Miami Dolphins, het Hard Rock Stadium.

  Het stadion biedt plaats aan 64.000 supporters. De hoofdbaan wordt geïnstalleerd in het stadion zelf. Op de omringende parkeerplaatsen worden de bijbanen gebouwd.

  De organisatoren van het ATP-toernooi wilden Crandon Park al enkele jaren renoveren, maar stuitten telkens op weerstand van de eigenaars van de site. Contractueel moest ATP Miami tot 2023 plaatsvinden op Key Biscayne, maar de organisatoren legden 1,3 miljoen dollar op tafel om die overeenkomst te verbreken.

  De verhuizing moet nog officieel gemaakt worden door de gemeenteraad van Miami, maar krijgt wel de steun van burgemeester Carlos Gimenez. Er ligt een nieuw contract voor 20 seizoenen op tafel.