• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thomas Pieters mag het met Europa opnemen tegen Azië

  Thomas Pieters bewees in 2016 zijn waarde voor Europa in de Ryder Cup.

  Thomas Pieters is geselecteerd voor het Europese team voor de Eurasia Cup, een tweejaarlijks golftoernooi waarbij 12 Europese golfers het opnemen tegen 12 Aziatische golfers. Het toernooi vindt van 12 tot 14 januari plaats in Kuala Lumpur, Maleisië.

  De selectie voor de EurAsia Cup wordt gemaakt door Thomas Bjørn, de Deen die ook kapitein is van het Europese Ryder Cup-team voor 2018. Pieters dankt zijn selectie aan zijn goeie prestaties op de European Tour in 2017.

  Onze landgenoot eindigde daarin als 20e en 15e Europeaan, maar Justin Rose, Jon Rahm, Sergio Garcia, Francesco Molinari en Rory McIlroy passen voor de EurAsia Cup en zo was Pieters automatisch geselecteerd.

  Pieters is na Nicolas Colsaerts de tweede Belg die geselecteerd wordt om het met Europa op te nemen tegen Azië. In 2013 zorgde Colsaerts voor het beslissende punt in de Royal Trophy, de voorloper van de EurAsia Cup. Colsaerts was er ook al bij in 2012.

  Kapitein Thomas Bjørn is tevreden

  De 12 Europeanen voor de EurAsia Cup 2018

  1. Tommy Fleetwood (Eng)
  2. Tyrell Hatton (Eng) 
  3. Ross Fisher (Eng)
  4. Rafa Cabrera Bello (Spa)
  5. Alex Noren (Zwe)
  6. Matthew Fitzpatrick (Eng)
  7. Bernd Wiesberger (Oos)
  8. Henrik Stenson (Zwe)
  9. Paul Dunne (Ier)
  10. Thomas Pieters
  11. Alexander Levy (Fra)
  12. Paul Casey (Eng)