• home
 • video
 • pas verschenen

  Achab: "Zoeken goeie trainer die ons naar olympische medaille kan brengen"

  Jaouad Achab op de BOIC-stage in Lanzarote.

  Jaouad Achab heeft op de BOIC-stage in Lanzarote geprobeerd om een teleurstellend 2017 achter zich te laten. Vooral het vertrek van zijn coach heeft sporen achtergelaten. "Karim heeft me groot gemaakt. Gelukkig wil hij me nog helpen, dat is heel fijn van hem."

  Taekwondoka Jaouad Achab heeft het vertrek van zijn coach Karim Dighou in de zomer nog niet helemaal verwerkt. "Het doet pijn dat Karim weg is. Dankzij hem en Laurence Rase heb ik mijn talent kunnen ontplooien, Karim heeft me naar de Europese en twee wereldtitels geleid. Maar hij was niet meer gelukkig, er waren spanningen met de federatie."

  Op het WK in Zuid-Korea dit jaar sneuvelde Achab in de kwartfinales. "Ik heb mijn best gedaan, maar toen waren er al spanningen rond Karim waardoor mijn voorbereiding op mentaal vlak niet goed verlopen was. Hopelijk verloopt 2018 beter dan 2017."

  "Karim en ik hadden een speciale relatie. We hebben nog altijd contact en hij probeert me nog altijd te helpen. Na bijna elke wedstrijd krijg ik nog tips en advies. Ik heb dat nodig, Karim heeft me groot gemaakt. Gelukkig wil hij me nog helpen, dat is heel fijn van hem." Dighou is nu coach bij Australië en werd opgevolgd door de Spanjaard Jesus Tortosa.

  "In 2017 waren er paar moeilijkheden met de trainers, maar het is beter nu dan dichter bij de Olympische Spelen. We doen nu ons best om alles te verbeteren: voeding, training, psychologen, … We zijn ook op zoek naar echt een goeie trainer die ons naar een olympische medaille kan brengen."

  "Met hulp van psycholoog hoop ik mentaal sterker te staan"

  Op de Olympische Spelen van Rio de Janairo greep Achab net naast eremetaal. "We proberen nu enkele zaken beter aan te pakken voor Tokio. Misschien was ik in Rio te veel onder de indruk van de omstandigheden. Met de hulp van psycholoog Nathan Kahan hoop ik mentaal sterker te staan. Alles moet perfect zijn, anders pak je geen medaille."

  Korte vragen: Wat heeft Jaouad Achab met Julio Iglesias?