• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Ik ben deze week een betere speler geworden"

  David Goffin moest tevreden zijn met de troostprijs.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  David Goffin moest tevreden zijn met de troostprijs.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  David Goffin heeft gevochten als een leeuw, maar een kers op de taart zat er in Londen niet in. "Ik heb bewezen dat ik mijn plaats op dit toernooi verdiende", reageert de verliezende finalist van de ATP Finals.

  "Ik heb mezelf niets te verwijten"

  Een break in de derde set luidde de ondergang van David Goffin in. "Ik was in de derde set een beetje vermoeid. Dimitrov sloeg toe in misschien wel het enige spelletje waarin ik niet goed serveerde", vertelt hij.

  "Daar maakte Dimitrov gretig gebruik van. Hij greep zijn kansen en ik had geen mogelijkheid meer om nog iets terug te doen. Dimitrov speelde solide."

  "Ik ben trots op wat ik bereikt heb, ook al is er na deze verloren finale natuurlijk wat ontgoocheling. Maar ik heb mezelf niets te verwijten. Ik wou agressief spelen en echt in de match zitten."

  "Ik wou Dimitrov tonen dat het een andere wedstrijd zou worden dan in de groepsfase en dat hij zou moeten vechten om me te kloppen. Dat is me gelukt."

  "Ik heb bewezen dat ik het kan"

  "Na deze week ben ik een betere speler geworden, mentaal en fysiek", gaat David Goffin voort. "Ik heb bewezen dat ik het kan. Er werd me gevraagd of ik mijn plaats hier wel had op deze Masters, maar ik heb bewezen dat ik het verdiende om hier te staan."

  Goffin klopte deze week Rafael Nadal en Roger Federer, maar gaat toch niet met de prestigieuze trofee naar huis. "Ik verdiende de zege, maar dat gold ook voor Dimitrov. Hij was deze week niet te kloppen en verdient het helemaal."

  "Daviscup? Ik maak me geen zorgen"

  David Goffin zal weinig rust krijgen, want volgende week wacht de finale van de Daviscup al. "Ik maak me geen zorgen", zegt de Belgische tennisser over eventuele vermoeidheid.

  "Het zal lastig zijn, maar de adrenaline van het evenement zal me wel een boost geven. Ik probeer nu wat te rusten en wil dan klaar zijn voor een nieuw lastig weekend."