Ga naar de inhoud

meest recent

Groep des doods voor Rode Duivels? Ontdek de volledige potindeling voor het WK

 do 16 november 2017 07:35
Wie kunnen de Rode Duivels treffen op het WK?
Nu alle 32 WK-gangers bekend zijn, kunnen we beginnen speculeren over de mogelijke groepen in Rusland. Welke tegenstanders kunnen er uit de bus komen voor de Rode Duivels tijdens de loting op 1 december? En wat wordt de traditionele "groep des doods"?

De Rode Duivels waren al een tijdje zeker van hun status als reekshoofd bij de WK-loting want de FIFA gebruikt de ranglijst van oktober om de landen te sorteren bij de loting. België ontloopt in de groepsfase zo zeker de andere reekshoofden waaronder Brazilië, Frankrijk, Duitsland en Argentinië. Ook Rusland, nochtans de deelnemer die het laagst staat op de ranking, zit als gastland in pot 1.

In pot 2 zitten ook heel wat sterke teams. De reekshoofden zullen zo waarschijnlijk duimen dat ze niet aan Spanje of Engeland gekoppeld worden. Omdat Peru zich als laatste land kon plaatsen en in pot 2 belandt, zakt Denemarken naar pot 3. Daar zitten ook onder meer Zweden en nieuwkomer IJsland in.

In pot 4 zitten de zwakke broertjes zoals Panama, Zuid-Korea en Marokko.

Tijdens de loting geldt wel nog een restrictie. Landen uit hetzelfde continent kunnen elkaar in de groepsfase niet tegenkomen. Voor Europese teams geldt er een maximum van twee per groep. Een poule met België, Spanje én Zweden is dus al uitgesloten.

Indeling voor WK-loting
Pot 1Pot 2Pot 3Pot 4
RuslandSpanjeDenemarkenServië
DuitslandPeruIJslandNigeria
BraziliëZwitserlandCosta RicaAustralië
PortugalEngelandZwedenJapan
ArgentiniëColombiaTunesiëMarokko
BelgiëMexicoEgyptePanama
PolenUruguaySenegalZuid-Korea
FrankrijkKroatiëIranSaudi-Arabië
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.