• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal verlaat Masters met knieblessure:"Wist dat Goffin laatste match was"

  Rafael Nadal verlaat Londen na één wedstrijd.

  De ATP Finals zijn na één wedstrijd al voorbij voor Rafael Nadal. De nummer één van de wereld moet de strijd staken door een euvel aan zijn knie. Nadal verloor maandagavond zijn eerste groepswedstrijd tegen David Goffin met 7-6, 6-7 en 6-4.

  Rafael Nadal gaf de zege aan David Goffin niet zomaar cadeau. "Ik heb heel hard gevochten, omdat ik wist dat dit mijn laatste match van het seizoen zou zijn. Ik was niet klaar om te spelen", reageerde Nadal na zijn nederlaag. "Zelfs als ik had gewonnen, had ik me teruggetrokken."

  Nadal kampte op het einde van de wedstrijd zichtbaar met fysieke ongemakken. Twee weken geleden moest hij ook al opgeven in Parijs met blessureleed.

  "Ik wou het proberen op dit toernooi, want ik heb deze Masters al te vaak moeten missen in mijn carrière", gaf Nadal nog mee. De organisatie heeft nog niets bekendgemaakt over de vervanger van de nummer één van de wereld.

  "Mirakel dat ik Goffin nog tot derde set heb gedwongen"

  Nadal werkte in de 2e set 4 setballen weg en dichtte in de 3e set een 4-1-achterstand tot 5-4. "Eerlijk gezegd is het een mirakel dat ik Goffin nog tot een derde set heb kunnen dwingen", zei Nadal.

  "Het probleem is de pijn. Ik heb te veel pijn en het lukt mij niet om genoeg kracht in mijn slagen te krijgen om tot het uiterste te gaan."

  "Ik denk dat ik een beter einde van mijn seizoen verdien, maar het is nu zo. Voortdoen had geen zin. Het enige goeie nieuws is dat het geen nieuwe blessure is. Ik hoop fit te zijn voor het begin van volgend seizoen..."