• home
 • video
 • pas verschenen

  Mestdagh heeft akkoord om tot Tokio 2020 coach van Cats te blijven: "Nederig blijven"

  Philip Mestdagh zorgde voor historisch brons op het EK 2017.

  Philip Mestdagh en zijn technische staf van de nationale vrouwenbasketbalploeg hebben een mondeling akkoord met de Belgische bond om door te doen tot de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Dat bevestigde sportief manager Koen Umans gisteren in de aanloop naar EK-voorrondeduels tegen Zwitserland en Duitsland.

  Philip Mestdagh volgde in 2015 Daniel Goethals op. Zijn eerste opdracht was de voorronde van het EK 2017. Hij bereikte de eindronde in Tsjechië en pakte er knap brons.

  "Door dat resultaat waren we reekshoofd voor de voorronde van het EK 2019 en was de loting ons gunstiger gezind", vertelde de coach. "We mogen Tsjechië, Duitsland en Zwitserland niet onderschatten, maar we mikken op 6 op 6."

  Zaterdag begint België eraan in Zwitserland, volgende woensdag ontvangt het in Kortrijk Duitsland in een uitverkochte Lange Munte.

  "We moeten nederig blijven"

  "Ik heb tegen de speelsters gezegd dat we weer vanaf 0 beginnen. We moeten nederig blijven, anders wordt het gevaarlijk. Iedereen zal ons willen kloppen. Ook al zijn we favoriet, we moeten de nodige ernst aan de dag leggen."

  "Dat zal ik zeker in mijn openingsbriefing meegeven. Als we bij onze identiteit blijven, zijn we tot veel goeds en groots in staat. Maar we mogen zeker niet gaan beweren dat we een groot basketballand zijn en we iedereen naar huis zullen gaan spelen."

  "Het doel is om een 2e EK op een rij mee te maken en er in de top 5 te eindigen, zodat we mogen meedoen aan het preolympische toernooi in mei 2020. Kwalificatie voor Tokio 2020 is het doel op de lange termijn."

  "In mei/juni naar China om te oefenen voor het WK"

  In september 2018 trekken de Belgische vrouwen ook voor het eerst naar het WK in Tenerife. "We krijgen er de kans om te spelen tegen teams met een heel andere stijl. Daarom gaan we eind mei-begin juni naar China om er 3 matchen te spelen."