Ga naar de inhoud

Azarenka mist finale van de Fed Cup door voogdijkwestie: "Mijn hart breekt"

 wo 8 november 2017 09:05
Azarenka zal niet te zien zijn in Wit-Rusland.
De Wit-Russische Viktoria Azarenka (WTA-208) zal komend weekend de eer van haar land niet kunnen verdedigen in de finale van de Fed Cup. De voormalige nummer 1 van de wereld is in de VS verwikkeld geraakt in een vechtscheiding met haar ex-man.

Azarenka, 28 ondertussen, wil de voogdij van haar in december geboren zoon niet verliezen en kiest ervoor om de finale van de Fed Cup, nota bene in Wit-Rusland, links te laten liggen. 

Op Twitter drukt de voormalige nummer 1 van de wereld haar spijt uit. "Mijn hart breekt omdat ik niet de kans heb mijn land te helpen in de finale", klinkt het. "Maar de situatie rond het voogdijschap houdt me nu in Californië. Hoewel ik niet in Minsk zal zijn, is mijn hart bij mijn land en mijn team."

Azarenka, die ook de US Open miste door de voogdijproblemen, sloot af met een positieve noot. "Ik kijk al uit naar 2018. Ik zal snel opnieuw voor mijn fans kunnen spelen."

De mededeling van Azarenka:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.