• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Riel: "Volgend jaar wil ik in de World Series meedoen voor een medaille"

  "Ik hoop dat ik mijn limiet nog niet bereikt heb."

  Afgelopen weekend behaalde Marten Van Riel in Japan zijn allereerste Wereldbeker-overwinning. "In 2018 wil ik in de World Series meestrijden voor de medailles", zegt de Belg.

  "Kon 3 maanden niet lopen, maar toch goed niveau"

  De 24-jarige Marten Van Riel liep op de Olympische Spelen van Rio 2016 naar de 6e plaats. Zijn gestage opgang bereikte zaterdag een hoogtepunt met winst in de Wereldbeker-triatlon in Miyazaki in Japan.

  "Begin dit jaar heb ik voor mijn eerste belangrijke wedstrijd een vrij zware blessure opgelopen, waardoor ik drie maanden niet heb kunnen lopen. Dat lopen is natuurlijk een beslissend onderdeel in een triatlon, dus dacht ik dat die drie maanden inactiviteit een ramp zouden zijn."

  "Maar nu haal ik toch een goed niveau, zo blijkt ook in de wedstrijden. Dat doet deugd. Toch kan ik in dat lopen groeien. Ik hoop dat ik mijn limiet nog lang niet bereikt heb. Ik hoop op de Spelen van Tokio 2020 het niveau te halen om met de allersnelsten mee te lopen."

  "Meedoen voor de medailles in de World Series"

  2020 is nog ver. Volgend jaar heeft Van Riel ook al een doel voor ogen. "In 2018 wil ik schitteren in de World Series, nog een stapje hoger dan de World Cups. In de World Series heb je hetzelfde deelnemersveld als op de Olympische Spelen, soms zwaarder, omdat je geen beperkingen hebt in aantal deelnemers per land."

  "Ik wil volgend jaar op dat niveau ook al eens voor de medailles meedoen. Voorlopig is een 6e plaats mijn beste plaats, op minder dan 10 seconden van de medailles. Dat moet dus mogelijk zijn."

  "Verder wordt de nieuwe olympische discipline met 2 mannen en 2 vrouwen die ieder een mini-triatlon doen de focus. Ik denk dat we met België een sterk team kunnen vormen. We steken er nu met 4 bovenuit, met mezelf, Jelle Geens, Claire Michel en Valerie Barthelemy. Wij kunnen al iets beginnen tegen de grote landen. Er is een heel fijne teamgeest en we hebben allevier nog een serieuze progressiemarge."