• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbalwereld eert afscheidnemende Pirlo: "Bedankt Maestro"

  Andrea Prilo sloot zijn carrière af bij New York City.

  Andrea Pirlo heeft zijn laatste speelminuten achter de rug. De Italiaanse balvirtuoos nam na een carrière van 22 jaar afscheid van het voetbal. Op Twitter stuurde hij een afscheidsbericht de wereld in. Al snel volgden vele lofbetuigingen en bedankingen.

  New York City sneuvelde afgelopen nacht in de halve finales van hun Conference. In de 90e minuut mocht Andrea Pirlo nog invallen om afscheid te nemen.

  Op Twitter reageerde hij nog op zijn voetbalpensioen. "Niet alleen eindigt mijn avontuur bij NY, ook mijn reis als speler is voorbij. Ik wil elke club bedanken waarvoor ik de eer heb gehad te spelen, elke ploegmaat aan wiens zijde ik heb mogen voetballen, alle mensen die mijn carrière zo ongelofelijk hebben gemaakt, en niet te vergeten alle supporters wereldwijd die mij gesteund hebben. Jullie zitten voor altijd in mijn hart."

  De voetbalwereld eert Andrea Pirlo: