• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Van Snick schiet de hoofdvogel af op toptoernooi in Abu Dhabi

  Van Snick (archieffoto) maakt grote sier in Abu Dhabi.

  Charline Van Snick heeft in de categorie tot 52 kilogram voor het eerst goud veroverd op een grandslamtoernooi. In de finale domineerde ze de Braziliaanse nummer 3 van de wereld.

  Voor het begin van de finale tegen Erika Miranda (30) gaven de aanwezige commentatoren de meeste winstkansen aan Charline Van Snick, omdat zij in de voorgaande kampen "de beste van het toernooi" leek te zijn.

  Die voorspelling kwam helemaal uit. Onze landgenote kwam de mat op met een zegedrang zoals in haar beste dagen bij de -48 kilogram.

  De Braziliaanse bronzen medaille van het WK en winnares van het grandslamtoernooi in Jekaterinburg moest doorlopend de aanvalslust van Van Snick counteren. Halverwege de kamp beweek ze. Van Snick kreeg een waza-ari achter haar naam.

  Dat was voor Miranda de aanzet om agressiever voor de dag te komen. Anderhalve minuut voor tijd pakte ze uit met een sublieme uchi mata. Met een geniale uitdraaibeweging kon Van Snick de score voor haar tegenstreefster echter voorkomen.

  Met dezelfde genialiteit counterde onze landgenote een halve minuut later opnieuw een aanval van Miranda en slaagde ze er tegelijkertijd in om de Braziliaanse met een onorthodoxe armklem tot de opgave te dwingen. Goud dus voor Van Snick in 1 van de 5 grandslamtoernooien die het judojaar rijk is.

  Succes in -48, nu ook in -52

  Charline Van Snick kan terugblikken op olympisch en WK-brons bij de -48 kg, naast twee Europese titels en twee zilveren en één bronzen EK-medaille. Na een jaar aanpassing bij de -52 kg - ze stapte over na de Olympische Spelen in Rio - bewijst ze nu met dezelfde kwaliteiten ook in haar nieuwe gewichtsklasse in staat te zijn om de allerbesten te verslaan.

  Van Snick gisteren en vandaag op Facebook: