• home
 • video
 • pas verschenen

  Nafi Thiam te gast in "Die Huis": "Ik zal nooit meer beter kunnen doen"

  Nafi Thiam veroverde vorig jaar goud op de zevenkamp in Rio de Janeiro.

  Nafi Thiam was dinsdagavond de centrale gast in "Die Huis" op Eén. Thiam, de fantastische atlete kenden we al. In het programma leren we haar persoonlijke kant kennen. Sporza selecteerde drie fragmenten. De hele aflevering is te bekijken op VRTNU.

  "20 uur Nederlands praten? Ah nee he!"

  Thiam werd geboren in Brussel, maar verhuisde op jonge leeftijd naar een dorp in de buurt van Namen. Ondertussen is de 23-jarige Thiam een nationaal uithangbord voor de Belgische atletiek, maar met een verlegen lachje rond de mond geeft ze toe dat ze "maar enkele woorden Nederlands" praat. "Maar ik moet leren. Ik zal leren".

  Video player inladen...

  "Mijn privéleven is super belangrijk"

  Thiam praat zelden of nooit over haar privéleven, ook al kreeg ze na haar olympisch goud meer dan 100 interviewaanvragen per week.

  Over haar jeugd en opvoeding is al behoorlijk wat onzin verspreid. Bijvoorbeeld over de scheiding van haar ouders. Dat zet ze recht in "Die Huis".

  Video player inladen...

  Atletiekcoach Thiam

  Op de vraag wat Thiam over 20 jaar wil doen, heeft ze niet meteen een antwoord. "Misschien wel jonge atleten begeleiden", antwoordt Thiam.

  En dus neemt programmamaker Eric Goens de atlete de volgende dag mee naar een verpauperde woonwijk in Zuid-Afrika om atletiektraining te geven. Het levert ontwapenende televisie en een ontwapenende Thiam op.

  Video player inladen...

  Bekijk de hele aflevering