• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gelijkspel in Mali bemoeilijkt de zaken voor Wilmots en Ivoorkust

  Geraakt Marc Wilmots met Ivoorkust op het WK?

  Met het WK in zicht dreigt Ivoorkust zijn leidersplaats in zijn groep te verliezen aan Marokko. Ivoorkust bewees zichzelf geen diensten door niet te scoren in Mali: 0-0.

  Voor Mali stond alleen nog de sportieve en nationalistische eer op het spel, want het morste al te veel punten om nog kans te maken op het WK. De voorbereiding voor Marc Wilmots verliep dramatisch, met tal van blessures. Zijn vertimmerde elftal had het dan ook moeilijk in Bamako.

  De beste kansen waren zelfs voor Mali, maar Doumbia miste in de eerste helft op onbegrijpelijke wijze en schoot in de tweede helft tegen de lat.

  Marokko kan zaterdag met winst in zijn thuismatch tegen Gabon naar de eerste plaats in de groep springen. Enkel de groepswinnaar mag naar het WK. Op de laatste speeldag ontvangt Ivoorkust Marokko, een match die sowieso voor hoogspanning zal zorgen.