• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Talansky komt terug uit pensioen en wil nu scoren als triatleet

  Talansky zal opnieuw op een fiets kruipen, maar dan in een triatlon.

  Andrew Talansky zei vorige maand al op 28-jarige leeftijd de wielersport vaarwel. Hij wou zijn passie volgen. En dat blijkt dus triatlon te zijn. Zijn eerste wedstrijd wordt meteen pittig. Hij neemt deel aan de Ironman in Hawaï.

  Talansky schreef in zijn wielercarrière onder meer de Dauphiné (2014) en de Ronde van de Ain (2012) op zijn naam. Dit jaar won hij nog een rit in de Ronde van Californië. Maar de Amerikaan zette plotsklaps een punt achter zijn tijd in het peloton.

  Hij heeft een nieuwe sportieve uitdaging gevonden. Talansky zal zich vanaf nu toeleggen op triatlon. "Na een korte, maar deugddoende, rustperiode ben ik officieel terug uit pensioen."

  "Als jonge snaak groeide ik op in Florida waar ik aan zwemmen en veldlopen deed alvorens mij te storten op een wielercarrière. Meestal volgen we in ons leven het logische pad, maar ik heb me altijd laten leiden door mijn hart en intuïtie. Ik prijs me gelukkig dat ik mijn passie kan volgen."

  Talansky start volgende week zaterdag (14 oktober) al meteen in de Ironman van Hawaï.