• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Slechtste voetbalteam ter wereld" begint plots te winnen, fans in paniek

  Ibis Sport uit Recife ligt in het noordoosten van Brazilië.

  De fans van Ibis Sport uit Recife in Brazilië gaan er prat op het slechtste voetbalteam ter wereld te zijn. In de laagste afdeling van het Pernambuco-staatskampioenschap hadden ze 2 jaar geen match gewonnen, maar toen lukte het plots 3 keer op een rij. "Dit gooit onze geschiedenis te grabbel", hekelde een supporter op de lokale tv.

  Niet iedereen is dus blij met het succes van het team dat het Guinness Book of Records haalde als "slechtste club ter wereld" toen het tussen 1980 en 1984 3 jaar en 11 maanden zonder zege bleef.

  Na de 1-0-zege tegen Ferrovario do Cabo zochten enkele supporters de spelers op in een bar, waar die aan het vieren waren met een bbq en bier. Ze hadden één verzoek: stop astublieft met winnen.

  "Dit vernietigt onze geschiedenis", noteerde The Guardian uit de mond van protestleider Nilsinho Filho. Ook op sociale media toonden fans hun bezorgheid: "Dit is een verontrustende situatie op lange termijn. Dat we geen icoon meer zijn maar een gewoon winnend team, dat is de fout van de coach."

  Voorzitter: "Dromen van eerste afdeling"

  Ex-speler Mauro Shampoo, een Maradona-lookalike, mengde zich ook in de discussie: "Als we blijven winnen, verliezen we onze merknaam."

  Clubvoorzitter Ozir Junior wil niet van de nostalgie horen en is ambitieus. Hij meent dat de plotse serie van zeges te danken is aan enkele nieuwe spelers. "We zijn niet het slechtste team ter wereld, dat was iets van de jaren 80. We zijn niet eens het slechtste team inn Pernambuco. We dromen van de eerste afdeling, maar daar zullen we nog hard voor moeten werken."

  Dat blijkt. Er kwam geen 4e overwinning op een rij: tegen Limoeirense werd het 0-0. Protesteerder Filho kon ietwat opgelucht ademhalen en kreeg het laatste woord: "Ook al winnen we ooit de Braziliaanse competitie, niemand pakt ons onze titel van slechtste team ter wereld af."

  Tweets over Ibis Sport: