• home
 • video
 • pas verschenen

  Broos, ereburger van Grimbergen: "Ik Anderlecht-coach? Haha, dat is niet aan de orde"

  Hugo Broos als bondscoach van Kameroen.

  Hugo Broos wordt vanavond tot ereburger van Grimbergen gekroond. De bondscoach van Kameroen voelt zich vereerd. "Sinds onze overwinning in de Africa Cup zijn de mensen gaan beseffen wat voor een carrière ik al gemaakt heb, als speler en als coach."

  "Als je ereburger wordt in de gemeente waar je lang gewoond hebt, betekent dat dat er respect is voor wat je gedaan hebt. Ik denk dat dit voor mijn hele carrière is, als speler en als trainer. Ik vind dit heel bijzonder. Dit is een hele eer", zegt Broos aan Radio 2.

  "Ik heb van 1952 tot 1983 in Humbeek, een deelgemeente van Grimbergen gewoond. In 1983, ik was toen 31, ben ik van Anderlecht naar Club Brugge verhuisd en hebben we Humbeek verlaten." 

  "Of ik nog in Humbeek kom? Zeker. Mijn zus woont er, mijn schoonzus en de rest van de familie. Op feestdagen en minder prettige feestdagen, zoals binnenkort met Allerheiligen, zakken we steevast af naar Humbeek."

  Broos woont al een tijdje in Jabbeke. "Daar ben ik ook ereburger. Ik denk dat vooral het winnen van de Africa Cup aangeslagen heeft bij de mensen. Sindsdien zijn de mensen pas gaan beseffen wat voor een carrière ik al gemaakt heb, als speler en trainer."

  "België heeft me al enkele jaren genegeerd"

  Eén van je ex-clubs zoekt een nieuwe trainer, verwees de reporter van Radio 2 naar Anderlecht. Broos: "Ja. Ja. En dan? (lacht) Eerlijk gezegd: dat is niet aan de orde. En ten tweede: de laatste 5, 6 jaar heeft België me wat genegeerd. Dus ik denk niet dat een Belgische club nu aan mij denkt, welke club dan ook. Ik houd daar dus absoluut geen rekening mee."

  "Als je de Africa Cup wint met Kameroen, dan heb je kwaliteiten als coach. Die kwaliteiten zouden zeker ten dienste kunnen worden gesteld van een Belgische club. Ik ben geen vragende partij, want ik heb nog een contract tot februari in Kameroen. Daarna zien we wel wat er eventueel zou kunnen komen. Maar ik verwacht niks."