• home
 • video
 • pas verschenen

  Frederik Van Lierde: "Mijn topvorm zit eraan te komen"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Triatleet Frederik Van Lierde wil over 3 weken een goede prestatie neerzetten in de IronMan van Hawaï, waar hij in 2013 won. In De Zevende Dag blikte hij nog wat verder vooruit: "2020 wordt mijn laatste seizoen."

  Op 14 oktober vindt in Hawaï de Ironman plaats. Triatleet Frederik Van Lierde won al eens in 2013 en wil nu opnieuw een gooi doen naar de zege. "Hawaï is zowat de bakermat van onze sport", steekt hij van wal in De Zevende Dag.

  "Dinsdag vertrek ik naar Phoenix, in Arizona, om daar nog 10 dagen te trainen. Dat is om te wennen aan de hitte en om al 9 uur tijdsverschil te overbruggen. Daarna reis ik naar Hawaï om daar rustig toe te leven naar de wedstrijd."

  Ligt Van Lierde op schema om te winnen? "Dat is moeilijk te zeggen natuurlijk. Maar ik ben er zeker van dat alles goed verloopt. De trainingen lopen goed, de vorm is er ook. Dat bewijzen mijn laatste 2 overwinningen in Nice en Vichy. Ik heb vertrouwen en kijk ernaar uit."

  "Het is niet evident om nog in topvorm te zijn op het einde van het seizoen. Ik denk dat er daar ook veel krediet gaat naar mijn coach, Luc Van Lierde, om ervoor te zorgen dat ik op het einde van het seizoen mijn topvorm kan halen. Ik voel dat die topvorm eraan zit te komen."

  "Ik ga nog 3 jaar door, 2020 wordt mijn laatste seizoen"

  Van Lierde werkt lange trainingen af en doet dat altijd alleen. "Ironman is een individuele sport, je bent 8 uur op jezelf aangewezen", legt hij uit. "Dat past ook goed bij mij, ik doe dat graag."

  "Voor mij is dat geen opdracht, het is mijn leven. Het is wat ik graag doe. Ik heb er mijn beroep van kunnen maken, de laatste jaren redelijk succesvol. Mij hoor je zeker niet klagen. Ik wil dat nog een tijdje blijven doen."

  Tot wanneer ziet Van Lierde zichzelf doorgaan? "Ik heb beslist dat 2020 mijn laatste seizoen wordt. Dat is ook mentaal belangrijk dat je weet "ik ga nog 3 jaar door en heb nog 4 kansen op Hawaï". Ik vind dat goed, dan ben ik 41. Ik ben heel tevreden met mijn carrière, maar wat mij nog motiveert, is nog een 2e keer winnen op Hawaï", besluit Van Lierde.